Til hovedinnhold

Varmefolie

Varmefolie er et rimelig alternativ til gulvvarme. Med sin lave byggehøyde passer det like godt til rehabilitering som nybygg. Våre elektrikere hjelper deg med råd og montering.

Et par voksne bein og et par barnebein som går barbent på varmt gulv. Foto
Foto: Thermo-Floor
  • Lav byggehøyde
  • Energieffektiv varmekilde
  • Rask å regulere

Hvorfor bør du velge varmefolie

Med varmefolie får du en energieffektiv varmekilde som er rask å regulere. I tillegg er det raskt å legge og passer til både rehabilitering og nybygg med sin lave byggehøyde på 6-7 mm.

Gulvvarme legger heller ikke beslag på veggplass, noe som ofte er begrenset i et moderne hjem med mange store vinduer. Samtidig er det enkelt å ommøblere om det er ønskelig.

Viktig å tenke på med varmefolie

Varmefolie er et produkt for tørre rom. Den skal ligge på et varmereflekterende underlag og over folien skal det et tynt dekke av plast før overgulv legges.

Krav og regler

Varmefolie er ikke egnet for bad og våtrom. I tillegg er det krav om å ha en termostat som maksbegrenser temperaturen.

Elektriker har lagt varmefolie og poserer med en rull varmefolie i armene. Foto.
Foto: Råde Elektro

Overoppheting

For å unngå fare for overoppheting er det viktig å avklare om du skal ha tykke gulvtepper eller andre installasjon som dekker gulvet.

Smarthus og termostat

En lavtbyggende gulvarmeløsning egner seg godt til smarthussystem. Ettersom varmefolie ligger lavt under overflaten reguleres temperaturen svært effektivt. Da kan du senke temperaturen i de periodene på døgnet rommet ikke brukes og motsatt.

Du kan også regulere temperaturen med en vanlig termostat som har dag- og nattsenk funksjonalitet.

Riktig gulvmaterial

Det er viktig å velge gulv som er egnet for varmefolie. Sjekk alltid med gulvleverandøren eller gulvlegger for valg av gulv.

Sjekk også undergulvet og få bekreftet at det tilfredsstiller de krav som leverandørene, av både gulv og varmefolie-produkter, krever. Er du usikker, så ta kontakt med våre elektrikere.

Kan man installere varmefolie selv?

Dette må elektrikeren gjøre

Varmefolie må installeres av elektriker.

Dette kan du gjøre selv

Som privatperson kan du eventuelt legge ut underlagsplatene selv, men avklar dette med våre elektriker før du begynner.

Du kan jo også legge overgulvet, men da må du være svært trygg på deg selv slik at dette blir lagt etter de anvisninger som gjelder.

Elektriker fra EL-PROFEN legger varmefolie. Foto.
Foto: Råde Elektro

Pris for å legge varmefolie

Prisen for ferdig lagt varmefolie, for dem som regner per kvadratmeter, ligger omkring 600 kroner per kvadratmeter til 900 kroner per kvadratmeter (eks. mva.).

Andre priser materialet for seg og legger folie på timepris.

Når det er sagt vil prisen variere ettersom det er geografiske forskjeller. Kontakt våre elektrikere for å få konkret pris for ditt prosjekt.

Hvor mye strøm går til varmefolie

60W per kvadratmeter er standard i Norge under parkett og laminat.

Spar strøm med styringssystemer

Du kan spare noe ved ha en smarthusløsning eller en smart termostat som senker eller slår av varmen når rommet ikke er i bruk. Hvor mye det er å spare, vil variere fra hustype, klima, utetemperatur og hvor godt rommet er isolert.

Bestill installasjon eller befaring

Er du klar til å bestille installasjon av varmefolie eller ønsker du å vite mer om varmefolie er riktig oppvarmingsløsning for deg? Våre elektrikere hjelper deg med råd og montering.

Kontakt elektriker nå