Hva slags oppvarming bør jeg velge?

Alle boliger har behov for oppvarming og det er mange ulike måter å løse oppvarmingsbehovet på. EL-PROFFEN hjelper deg å velge den beste løsningen i ditt hjem.

Foto toppbilde: Nobø / Glen Dimplex

Alle boliger har behov for oppvarming og det er mange ulike måter å løse oppvarmingsbehovet på. De senere årene har mange investert i anlegg for vannbåren varme, enten i form av ulike typer varmepumper eller sentralfyr. Varmen distribueres da typisk via nedstøpte vannrør i gulvet, viftekonvektorer eller radiatorer.

Vannbåren varme

Felles for oppvarming med vannbåren varme er at de ofte krever store investeringer og mye tidsbruk, særlig dersom man må installere alt fra bunnen av. En del enklere blir det om man har et distribusjonssystem fra før av, eksempelvis et fungerende sentralfyringsanlegg med radiatorer eller viftekonvektorer.

Elektrisk oppvarming

Likevel er det lite som er mindre kostnadskrevende å montere enn tradisjonell elektrisk oppvarming i form av panelovner eller varmelister. Men elektrisk oppvarming gir også flere muligheter. Tradisjonelle varmekabler er godt kjent og mye bruk i badegulv og inngangspartier. Varmekabler finnes i mange forskjellige varianter og velger du en lavtbyggende variant trenger det slettes ikke kreve en stor støpejobb slik mange tror.

Varmefolie

De seneste årene har også varmefolie blitt meget utbredt. Varmefolie er enkelt forklart en folie med varmetråder. Folien kommer ulike bredder som kan skjøtes sammen og til sammen dekke et helt rom/etasje. Da får man gulvvarme som krever minimalt med bygningstekniske inngrep, bygger svært lite i høyden og som lar seg regulere svært hurtig. Varmefolie egner seg både for nybygg og rehabilitering.

Ønsker du flere tips om oppvarming?

Våre medlemmer er gode i faget sitt, og kan hjelpe deg å finne den rette løsningen for deg. Finn din nærmeste EL-PROFFEN-elektriker her.